ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:33 ,大小:67.31KB ,
资源ID:11577305      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.bingdoc.com/d-11577305.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(最新人教版英语八年级英语下册阅读理解经典.docx)为本站会员(b****3)主动上传,冰点文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知冰点文库(发送邮件至service@bingdoc.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

最新人教版英语八年级英语下册阅读理解经典.docx

1、最新人教版英语八年级英语下册阅读理解经典最新人教版英语八年级英语下册阅读理解经典一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 The Vine That Ate the South Kudzu is a fast-growing vine (蔓生植物) that covers a large area in the southern United States. It is so common that one might think it is a native plant, but it is not. Kudzu w

2、as brought to the United States from Japan in 1876. Many Americans thought it was beautiful, and they began to plant it. They didnt know it could grow up to a foot a day during the summer months. Nor did they know it would grow up and over anything in its path (路径). In Japan, kudzu experienced cold

3、winters and a short growing season. But in the United States, it has a very long growing season with warm and wet southern weather. It is fine weather for the vine to grow fast. In the 1920s, people used the vine to feed farm animals. Ten years later, the government supported to plant kudzu because

4、it kept soil (土壤) from washing away. However, by the 1950s, the government no longer wanted people to plant the vine. Twenty years after that, the government said it was a harmful plant. The vine grows up trees and buildings, making some beautiful shapes. However, trees die after kudzu covers them b

5、ecause they cannot get enough light. Scientists are looking for ways to kill the vine. They used poisons (毒药)to kill the vine. However, some of the poisons made it grow even better. Scientists also find it difficult to dig up Kudzu. The plant is really tough. Because kudzu is so hard to kill, some p

6、eople are making the best of it. So they try to find different uses for the vine. They find the vine can be used to make paper and baskets, it can be used to feed the goats, and it can even be eaten by people. Scientists are studying it in the hope that the vine can be used as a medicine. At the ver

7、y least, kudzu serves as an example of the unexpected results that can come from non-native plants.(1)We can learn from the passage that _. A.kudzu mostly grows in the northern AmericaB.kudzu was brought to Japan from AmericaC.kudzu grows very fast in warm and wet weatherD.American government has ne

8、ver supported to plant kudzu(2)The underlined word tough in Paragraph 4 probably means _. A.not easily brokenB.widely usedC.hard to growD.important to ones health(3)The last paragraph is mostly about _. A.how quickly the vine growsB.how people use the vineC.why people want to kill the vineD.why peop

9、le eat the vine(4)The writer uses the title The Vine That Ate the South most probably to _. A.let readers know that kudzu is a vineB.interest readers in a humorous wayC.tell readers the vine is a kind of foodD.get readers to realize the passage is serious【答案】 (1)C(2)A(3)B(4)B 【解析】【分析】文章大意:向大家介绍了Kudz

10、u这种蔓生植物,覆盖了美国南部的大块地区,人们使用它的过程和历史,以及它的用途。 (1)细节理解题。根据 But in the United States, it has a very long growing season with warm and wet southern weather.可知在美国,野葛因为天气温暖潮湿有非常长的生长季,故选C。 (2)词义猜测题。根据 They used poisons (毒药)to kill the vine. However, some of the poisons made it grow even better. Scientists also

11、 find it difficult to dig up Kudzu. The plant is really tough.可知科学家们利用毒药来杀死野葛,然而,一些毒药让它们长得更好。科学家们也发现挖掘野葛也很困难,可知这种植物真的非常坚韧,很难杀死,故选A。 (3)段落大意题。根据最后一段讲述了人们如何充分利用野葛,故选B。 (4)写作意图题。文章主要向我们介绍了Kudzu这种蔓生植物,用吃掉南方的蔓生植物作为题目是用幽默的方式使大家对这个话题感兴趣,故选B。 【点评】考查阅读理解能力,首先通读全文,掌握大意,然后根据问题在原文中找到依据,细节理解题要在文章中找到原句和细节,选出正确答案;

12、主旨大意题要掌握文章大意,了解作者的写作意图,找到关键词,推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。2阅读理解 Is there intelligent(有智力的)life on other planets? For years, scientists said no. or we dont know. But today this is changing. Seth Shostak and Alexandra Barnett are astronomers(天文学家). They believe intelligent life exists(存在)somewhere in the unive

13、rse. They also think we will soon contact them. Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets? The first reason is time. Scientists believe the universe is about 12 billion years old. This is long enough for other planets to have intelligent life, say Shostak and Barnett.

14、 The second reason is size the universe is huge. Tools like the Hubble Telescope(哈勃望远镜)have shown that there are at least 100 billion galaxies, says Shostak. And our galaxy, the Milky Way, has at least 100 billion stars. Some planets going around these stars might be similar to the earth. In the pas

15、t, it was hard to look for signs of intelligent life in the universe. But now, powerful telescopes(高倍望远镜)allow scientists to discover smaller planets-the size of Mars or the earth-in other solar systems, these planets might have intelligent life. Have beings from space already visited the earth? Pro

16、bably not, says Shostak. Its a long way away. However, intelligent beings may contact us in other way, such as radio signals(信号). In fact, they may be trying to communicate with us now, but we dont have the right tools to receive their messages. However, this is changing. By 2025, we could make cont

17、act with other life forms in our universe and we might help each other. (1)What is the main idea of Paragraph 2? A.The age and size of the earth.B.Something about the Milky Way.C.The reasons why intelligent life might exist.D.The earth is the only planet with intelligent life.(2)Why was it hard to l

18、ook for signs of intelligent life in the universe in the past? A.There were not any smaller planets.B.There were not any powerful telescopes.C.The astronomers were not interested in them.D.The Milky Way didnt exist at that time.(3)Why havent beings from space visited us yet according to Shostak? A.B

19、ecause theyre afraid of us.B.Because its long way away.C.Because they dont want to see us.D.Because they dont know how to use radio signals.(4)What does the underlined phrase life forms in the last paragraph mean? A.Messages.B.Tools.C.Radio signals.D.Intelligent beings.【答案】 (1)C(2)B(3)B(4)D 【解析】【分析】

20、短文大意: 本文叙述了科学家认为其他星球也存在智能生命,因为宇宙形成的时间这么长,足够其他星球形成生命;其次宇宙这么大,周围会有跟地球相似的星球。不久来自太空的生命有可能将会和我们联系,我们可能到2025年,也会和他们取得联系,我们可能会互相帮助。 (1)段落大意题。根据段落主题句Why do Shostak and Barnett think intelligent life exists on other planets?可知这个段落讲的是有智慧的东西在其它星球存在的原因。故选C。(2)推理判断题。根据 In the past, it was hard to look for signs

21、of intelligent life in the universe. But now, powerful telescopes(高倍望远镜)allow scientists to discover smaller planets-the size of Mars or the earth-in other solar systems, these planets might have intelligent life. 过去,在宇宙中很难找到智慧生活的标志,但是现在,高倍望远镜让科学家发现了更小的行星-火星的大小或地球-在其它太阳系,这些行星可能有智慧的生命。可知过去人们很难发现智慧生命的

22、标志是因为没有高倍望远镜。故选B。(3)推理判断题。根据 Have beings from space already visited the earth? Probably not, says Shostak. Its a long way away. 可知Shostak.认为来自太空的生命可能没有来过地球,因为路途遥远。故选B。(4) 词义猜测题。根据 However, intelligent beings may contact us in other way, 可知智能生命可能会用其他方式联系我们,故推测此处的life forms指的是intelligent beings,故选D。【点

23、评】此题考查阅读理解。这道题涉及段落大意,推理判断和词意猜测。段落大意可根据段落的主题句决定。对于推理判断题,我们要根据文章的细节内容进行推理,确定正确答案。对于词意猜测题,我们要根据上下文的联系确定,找出正确答案。3阅读理解 In modern society there is a lot of disagreement about competition. Some value it highly, believing that it is good for social progress. Others say that competition is bad. It sets one p

24、erson against another. And it leads to unfriendly relationship between people. I have taught many children who believe that their self-worth depended on how well they did at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and death matters. In their single-minded dream of

25、success, the development of many other human qualities (品质)is sadly forgotten. However, while some seem to be lost in the desire (渴望)to succeed, others take a different attitude. In a culture which values only the winners, they are strongly against competition. Among the most vocal are youngsters wh

26、o are under competitive pressures(压力)from their parents or society. They are always told to be the top ones, but they think its really hard. When I teach these young people, I often find them in a desire to fail. They seem to search for failure(失败)by not trying to win or achieve success. By not tryi

27、ng, they always have an excuse: I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try. If I had tried and lost, that would mean a lot. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief. They think ones self-

28、respect depends on how well one does compared with others. Both are afraid of not being valued. Only as this fear begins to dissolve(消除)can we discover a new meaning in competition, (1)Why do some people welcome competition according to the passag? A.It pushes society forward.B.It improves ones abil

29、ities.C.It develops human qualities.D.It builds up friendly relationship.(2)The underlined phrase the most vocal in Paragraph 3 means . A.those who try their best to winB.those who value competition most highlyC.those who depend on others most for successD.those who are against competition most stro

30、ngly(3)Which of the following may the writer agree to? A.Every effort should be paid back.B.Competition should be encouraged.C.Winning should be a life-and-death matter.D.Fear of failure should be taken away in competition.(4)What does this passage mainly talk about? A.Competition helps to set up se

31、lf-respect.B.Competition is bad for social development.C.Ideas about competition are different among people.D.Failures are necessary experiences in competition.【答案】 (1)A(2)D(3)D(4)C 【解析】【分析】短文大意:人们对比赛的态度不一,很多孩子过于重视成功与失败,以至于失去了其他人格品质,一些人抵触比赛, 每次比赛失败后,总是找出一个借口,作者呼吁应该消除害怕失败的情绪。 (1)细节题。根据文章提到的 Some value it highly, believing that it is good for social progress 可知,比赛促进社会进步,故选A。 (2)推断题。根据文章提到的 In a culture which values only the winners, they are strongl

copyright@ 2008-2023 冰点文库 网站版权所有

经营许可证编号:鄂ICP备19020893号-2