ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:46 ,大小:45.91KB ,
资源ID:15360323      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.bingdoc.com/d-15360323.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(初中英语阅读理解专项练习27个.docx)为本站会员(b****6)主动上传,冰点文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知冰点文库(发送邮件至service@bingdoc.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

初中英语阅读理解专项练习27个.docx

1、初中英语阅读理解专项练习27个阅读理解专项练习1Jean is a bright young woman who comes from a rich and famous family. She goes to a good university and has everything that money can buy. Well, almost everything. The problem is that the people in Jeans family are so busy that they can hardly find time to be with her. In fac

2、t, Jean is quite lonely.So Jean spends a lot of time on her QQ. She likes being anonymous, talking to people who do not know about her famous family and her rich life. She uses the name Linda on QQ and has made a lot of friends who she keeps in touch with quite often.Last year Jean made a very speci

3、al friend on QQ. His name was David and lived in San Francisco. David was full of stories and jokes. He and Jean had a common interest in rock music and modern dance. So it always took them hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot their time. Of course, they wanted to know more abo

4、ut each other. David sent a picture of himself: He was a tall, good-looking young man with a big, happy smile. As time went by, they became good friends and often sent cards and small things to each other.When Jeans father told her that he was going on a business trip to San Francisco, she asked him

5、 to let her go with him so that she could give David a surprise for his birthday. She would take him the latest DVD of their favorite rock singer. But when she knocked on Davids door in San Francisco, she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim! 1. Jean spends a lot of her

6、time on QQ because she is _.A. rich B. famousC. young D. lonely2. Jean thought “David” was special because he _.A. made her quite happy on QQ B. was from San FranciscoC. sent her a picture of himself D. was tall and good-looking3. When Jean and “David” met and introduced themselves to each other, wh

7、o felt surprised?A. “David”. B. Both “David” and Jean.C. Jean. D. Neither “David” nor Jean.4. Whats the main idea of the passage?A. Dont believe those you get to know on QQ so easily.B. People dont use their real names on QQ so often.C. Dont go to meet those you get to know on QQ.D. People should te

8、ll their real names to others on QQ.【答案及解析】1. 选D。由第1段的句子In fact, Jean is quite lonely. 可知答案选D。2. 选A。Jean认为David幽默风趣,在摇滚乐和现代舞上和她有共同的兴趣,他们可以在网上快乐地聊上几个小时。很显然David使得Jean很开心。答案选A。3. 选C。文章的最后一句she found that her special friend was a twelve-year-old boy named Jim!告诉我们,当Jean发现她那特殊的朋友是一个12岁的小孩时,用了一个感叹号结尾,虽然作

9、者没有直接说Jean感到惊讶,但是我们可以从这个标点符号推断出她的感觉应该是十分surprised(惊讶的)。4. 选A。本文讲述Jean交了个十分投缘的网友,后来却发现对方原来只是一个12岁的小男孩。通过这个故事,短文意在告戒人们不要轻易相信Q友,答案选A。2Linda Evans was my best friendlike the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.When I was 13, my family moved a

10、way. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special timelike my wedding and Lindas. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped “Address Unknown. ” I had no idea how to find Linda.Over th

11、e years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.One day I was reading a newspaper when I noticed

12、a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman Lindas married name. “There must be thousands of Wagmans,” I thought, but J still wrote to her.She called as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother. ”Minutes

13、later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years, laughed and cried and caught up on each others lives. Now the empty place in my heart is filled. And theres one thing that Linda and I know for sure: We wont lose each other again!根据以上短文容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1. The writer went to pian

14、o lessons with Linda Evans _.A. at the age of 13B. before she got marriedC. after they moved to new homesD. before the writers family moved away2. They didnt often write to each other because they _.A. got marriedB. had little time to do soC. didnt like writing lettersD. could see each other on spec

15、ial time3. There was an empty place in the writers heart because she _.A. was in troubleB. didnt know Lindas addressC. received the card that she sentD. didnt have a friend like Linda to share her happiness or sadness4. The writer was happy when she _.A. read the newspaperB. heard Lindas voice on th

16、e phoneC. met a young woman who looked a lot like LindaD. wrote to the woman whose last name was Wagman5. They havent kept in touch _.A. for about 40 yearsB. for about 27 yearsC. since they got marriedD. since the writers family moved away【答案及解析】1. 选D。开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作

17、者一家搬走了,两人只能通过书信联系。比较四个选项,显然只能选D。2. 选B。根据文章第2段中的Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often 根据文可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信。3. 选D。根据文章第3段容可知答案。4. 选B。真正让作者感到高兴的是当她在上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴。5. 选A。根据文章最后一段中的Minutes later I he

18、ard a voice that I knew very much, even after 40 years可知,答案选A。3A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach. After the doctor had examined him carefully, he said to him, “Well, theres nothing really wrong with you, Im glad to say. Your only trouble is that

19、 you worry too much. Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago, and I gave him the same advice as I am going to give you. He was worried because he couldnt pay his tailors bills. I told him not to worry about the bills any more. He took my advice and when he came to

20、see me again two days ago, he told me that he now feltquite all right again. ” “Yes, I know all about that,” answered the patient sadly. “You see, Im that mans tailor!”根据以上短文容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。1. The tailor went to see his doctor because he has got a headache.2. There is nothing serious with

21、the tailor.3. A man with the same trouble as the tailor a few days ago.4. The doctor gave the man and the tailor the same advice.5. The tailor was worried because a man couldnt pay his bills.【答案及解析】1. 选F。根据第1句A man went to see his doctor one day, because he was suffering from pains in his stomach可知本

22、题是错误的。2. 选T。根据there is no thing really wrong with you (tailor)可知裁缝的身体并没有什么大碍,故可判断此题与短文容相符。3. 选F。根据句子Do you know, I had a man with the same trouble as you here a few weeks ago可知本题所叙述的时间与短文容不一致,因此可判断此题是错误的。4. 选T。根据and I gave him the same advice as I am going to give you可知答案。5. 选T。通读全文我们可知:上一个病人是担心他自己不

23、能付钱给他的裁缝,而这个裁缝的病因却是因为担心那个人不能付钱给他的。4Not many years ago, some farmers were worried because hawkswere taking many of their chicken. The farmers didnt know what to do. Finally they went to the countryofficials and asked for help.“Kill the hawks,” the officials said, “We will even pay for them,” so the f

24、armers began to think of ways to kill the hawks.The farmers killed many hawks. They no longer had to worry about their chickens. But they now had a new worry. Field mice were eating up a lot of the farmers grain.How did this happen?Hawks eat not only chickens but also field mice. They eat more field

25、 mice than chickens. But the farmers didnt know this. When they killed a lot of hawks, they changed the balance.When people move into a new place, they often destroy many wild plants. Often these plants are food for the animals. If the animals cant find enough plants to eat, they will starve or have

26、 to leave the place.In one part of the USA, for example the deer there like to eat a certain kind of wild roses. The mountain lions there eat the deer. The number of deer, mountain lions and wild roses doesnt change much if people leave things as they are.But people killed many mountain lions in ord

27、er to protect the deer. Soon there were so many deer that they ate up all the wild roses. Then the deer began to eat the green leaves of young trees. These trees were important to the farmers. So the farmers thought of ways to protect their trees. Now the deer had nothing to eat, and many of them di

28、ed. This was another lesson from nature.To keep the balance of nature is important for us to remember.根据以上短文容判断正误,正确的用“T”表示,错误的用“F”表示。1. Finally the officials told the farmers to kill the hawks.2. Field mice eat not only chickens but also the farmers grain.3. When the animals cant find enough plants

29、 to eat in a place, they will starve or have to leave.4. The number of animals changes much if people leave things as they are.5. It is important for us to keep the balance of nature.【答案及解析】1. 选T。根据句子 “Kill the hawks,” the officials said. 可知,此题与短文容相符合,所以可判断为正确。2. 选F。本题句意为“田鼠不仅吃小鸡还吃农民的庄稼”,但由句子Field m

30、ice were eating up a lot of the farmers grain. 可知,田鼠只吃庄稼,3. 选T。由句子If the animals cant find enough plants to eat, they will starve or have to leave the place. 可知本题正确。4. 选F。由短文容可知,如果人们不破坏生态平衡,而顺其自然,则动物的数量不会有多大的改变。故本题与原文不一致,所以判断此题错误。5. 选T。从短文的最后一句To keep the balance of nature is important for us to rem

31、ember. 我们知道:保持生态平衡对我们来说是非常重要的。5One day the famous American scientist Albert Einstein met an old friend of his on a street in New York.“Mr Einstein,” said the friend, “ it seems that you need to put on a new overcoat. Look, how worn-out it is!”“It doesnt matter,” answered Albert Einstein. “No one knows me here in New York.”Several years later they met in New York again. Einstein had been a world-famous physicist after then but he still wore the same old overcoat.Once more his friend persuad

copyright@ 2008-2023 冰点文库 网站版权所有

经营许可证编号:鄂ICP备19020893号-2